12.3.23

Tort Panda

 


Ingrediente 

Blat
7 ouă 
7 linguri de zahăr 
6 linguri de făină 
2 linguri cacao
Esența de vanilie
Un praf de sare
      Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu zahărul și gălbenușurile cu sarea și esența de vanilie. Încorporați ambele compoziții și adăugați pe rând făină. 
      Într-o tavă rotundă de 26 cm turnați 1/3 din compoziție,  cât pentru un blat (vor fi 3 blaturi) și băgați  la cuptorul preîncălzit la 170° până se coace. În compoziția rămasă adăugați 2 linguri de cacao și mixați bine. Coaceți pe rând încă 2 blaturi ,împărțind compoziția în două părți egale. 

Crema
3 cutii mascarpone
5 linguri de zahăr 
Esența de vanilie
2 plicuri zahăr vanilat
1 pachet de biscuiți Oreo
       Într-un  bol mixați crema mascarpone cu zahărul și esența de vanilie până se întărește bine. Biscuiții Oreo îi mărunțiți bine pentru că îi veți adăuga peste cremă când veți orna tortul.
 
Sirop
500 ml apă 
5 linguri de zahăr 
Coasta rasă de la 1/2 lămâie și portocală 
Esența de vanilie, rom
      Puneți pe foc într-un ibric/oală mai mică toate ingredientele și învârtiți până se dizolvă  tot zahărul, apoi lăsați sa se răcească și însiropați pe rând blaturile atunci când îl montați. 

      Formați tortul cum va doriți, eu am atașat o poză cum l-am decorat 
   











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu