Blat
7 ouă
7 linguri de zahăr
6 linguri de făină
2 linguri cacao
Esența de vanilie
Un praf de sare
Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu zahărul și gălbenușurile cu sarea și esența de vanilie. Încorporați ambele compoziții și adăugați pe rând făină.
Într-o tavă rotundă de 26 cm turnați 1/3 din compoziție, cât pentru un blat (vor fi 3 blaturi) și băgați la cuptorul preîncălzit la 170° până se coace. În compoziția rămasă adăugați 2 linguri de cacao și mixați bine. Coaceți pe rând încă 2 blaturi ,împărțind compoziția în două părți egale.
Crema
3 cutii mascarpone
5 linguri de zahăr
Esența de vanilie
2 plicuri zahăr vanilat
1 pachet de biscuiți Oreo
Într-un bol mixați crema mascarpone cu zahărul și esența de vanilie până se întărește bine. Biscuiții Oreo îi mărunțiți bine pentru că îi veți adăuga peste cremă când veți orna tortul.
Sirop
500 ml apă
5 linguri de zahăr
Coasta rasă de la 1/2 lămâie și portocală
Esența de vanilie, rom
Puneți pe foc într-un ibric/oală mai mică toate ingredientele și învârtiți până se dizolvă tot zahărul, apoi lăsați sa se răcească și însiropați pe rând blaturile atunci când îl montați.
Formați tortul cum va doriți, eu am atașat o poză cum l-am decorat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu